26 Mayıs 2016 Perşembe

KIZLARLA BULUŞMA SANATI

Sevgili katılımcı arkadaşlar,

Kayıtsız ücretsiz şartsız-şurtsuz kursumuza hepiniz hoşgeldiniz. İster ilk defa, ister zincirin ucundaki halka, hatta boşandığını eşiniz bile olsa buluşmalarda dikkat edilecek hususlarda birtakım maddeleri birlikte gözden geçireceğiz.

İnsanlar kendileri gibi olanlardan hoşlanır ama, en özel vakitleri ise kendileri gibi olmayanlarla geçirir. Bu sözü daha önceden bilen varmı?

Birkaç kişi elkaldırdı ama, bu söz tastamam ilk defa söyleniyor. Maddenin tabiatındaki çekim yasası, farklı maddeler arasındaki bağlantının ispatıdır, insan madde değildir ama maddelerden oluşur. Su çinko karbon mağnezyum, birkaç örnek.

Burada, bu maddelerin üstbileşiği olan ruh maddesinden sözedeceğiz.

Hedef kitlemiz olan kız-kadın-bayan veya amiyane tabiriyle karılar ( önceki üçlünün teklisi ) ruhlarının işaret ettiği birkaç resmi görmeyi ister, Mesela,

Paylaşım,
Barınma,
Sosyal ihtiyaçların karşılanması,
Fiziksel ihtiyaçlarının giderilmesi,
Üreme fonksiyonu,
Aşk,
Güven,
Hoşça vakit geçirme, vs. vb ....

Bu ana maddeler dışında kadınların bir erkekle, yani sizlerle buluşma durumu gerçekleşmez. Dolayısıyla ilişkilerde arz ve talebi kişileştirmek istersek, kadın talep, erkek ise arz edendir. Ama burada bir ikilem yaşayabilirsiniz.

"Neden buluşmayı isteyen taraf hep erkekler"

Erkeklerde tüm sosyal paylaşım zincirinin üst halkası olan "cinsel güdüler" bu ikilemin ana sebebidir. Burada Yaradan'ın güzel bir sisteminden bahsedebiliriz.

Düşündünüz mü, size sokak ortasında bir bayan gelipte, kendisi için ideal eş adayının siz olduğundan bahsedip, sizle görüşme talep ederse ne düşünürsünüz?

Hocam, ben şahsen bu kadının bana tuzak kurduğunu, başka amaçlar güttüğünü, veya birilerinin maşası olduğunu, en masumu ise kafasından zoru olduğunu düşünüp, redederim.

Doğru, ama bu örnekte ortaya çıkan bir gerçek var, buluşmak istediğiniz kadın zaten sizde ideal eş beklentilerini sınıyor, değerlendiriyor ve karar vermiyor mu? Yani kadın seçici durumda değilmi?

İşte yaradanın sistemi tamamıyle bu prensibe bağlıdır. Ortaya çıkacak yeni nesil için en uygun şartların sağlanması ve insanlığın devamında kadının sağlıklı ortamları arayışı esastır. Erkekler istediği kadını seçerek, ona sahip olduğunda, yuva bağlılığı, eş sadakati, ve neslin devamı dediğimiz bütün manzumeler boşa çıkardı. Eskilerimizin Yuvayı dişi kuş yapar dediği filozofinin temelinde bu özellik yatar.

Şimdide baştaki maddeye dönelim. Neden kadın kendisi gibi olmayanlarla arkadaşlıkta ısrarcıdır?

Hocam, kadınların gözü hep yüksektedir.
Hocam, kadınlar komşunun tavuğuna kaz olarak bakar.
Hocam, kadınların birlikte oldum dediği erkek sayısını üç ile çarpınız, erkeklerin birlikte oldum dediği kadın sayısını üçe bölünüz.

Hepsi güzel bir tespit ama, anafikre hizmet eden tespitler, Yani yine yaradanın bir sistematiği ile karşı karşıyayız. Neslin devamı..

Bakınız, kadındaki gen şayet farklı genler ile buluşursa nesil zenginleşir, doğacak çocuklar daha sağlıklı ve zeki olur. Tam tersi durum ise akraba evliliğinde yaşanan sıkıntılardır. Yaşanan dramları biliyorsunuz. Osmanlının soyağacına baktığınızda, bütün padişah adaylarının avrupalı anneleri var. Hiç dikkatinizi çektimi, Osmanlıyız diyoruz övünerek, osmanlının 617 sene yaşamasının temellerine inmemiz gerekir.

Birde hepimizin en içinde yabancı kadın dediğimiz, cinsel isteklerimizle baştacı ettiğimiz bir içgüdü var. Yüz tane kadını yanyana getirin, 99 u türk 1 tanesi yabancı, uzaktan bile yabancı kadını seçebiliriz, bu konuda itirazı olan var mı?

Hocam bizim türk kadınlarıda yabancı kadına benzemeye başladı, bence biraz zor olabilir?

Evet ama sende bu tespitinle bir arayışın altını çiziyorsun. Türk kadınının rekabette öne çıkma isteğinin. Hem fiziksel hemde görünüş hemde taklit etme şekillerinde ortaya çıkan rekabet.

Hocam, kızlarla buluşmada nelere dikkat edeceğiz, yani konferansınızın konusu bu değilmiydi?

Şimdi, gelelim kızlarla buluşma tekniklerine. Şöyle düşünün, bir jüri üyesinin karşısına çıkıyorsunuz, nelere dikkat edersiniz?

Hocam tabiiki hangi konuda kendimizi göstereceksek, veya yeteneğimizi, veya bilgimizi, o konuya konsantre olur ve bizden beklentilere cevap vermeye çalışırız.

Peki jüri üyesi size hangi konu ile karşılaşacağınızı söylemediyse?

Hocam, bu durumda beğenilmek ile ilgili aklımızda ne varsa, o özellikleri sergileriz.

Mesela,

İyi görünürüz, bakımlı oluruz, konuşmamıza dikkat ederiz, geniş bir perspektiften olaylara yanaşırız, jürinin yönlendirdiği yollara gireriz, enerjik şekilde buluşmaya gideriz, kendimizi daha iyi ifade eden sözleri seçeriz, hayattaki misyonumuzu, ve bunun doğrultusunda geçmişimizdeki iyi anılarımızı düşünürüz, hangi konuya daha yatkın veya yetenekli isek, o yönleri vurgularız.

Doğru, başka;

Hocam ben ilk buluşmaya prezervatifle giderim.

Doğru ama çok direkt hareket, o malzemenin kullanılması sanamı bağlı, jüri üyesine mi?

Hocam, aslında jüriye bağlı ama ortak kararımız da etkili olabilir, yani bende bu konuda çok etkili olabilirim.

Üst maddeler haricinde hazırlıklarında farklı bir tarzı olan arkadaşımız varmı?

Hocam ben ona aile fotoğraflarımı, yazdığım şiirleri, ona ödünç vereceğim kitap, kaset benzeri paylaşımlarımı yanıma alırım.

Ooo, seninki anladığım kadarıyla, kendini bir an önce benimsetip, kayda girmek amaçlı bir hareket.

Hocam, valla ben burada nasıl oturuyorsam, kızlarla buluşmaya da aynı şekilde giderim.

Seninki de kendini gizlemeden ortaya koyarak kabul görme düşüncesi. Bazı riskler içeriyor, biliyorsun, kadın bu ikili oyunda kendini ne kadar gizlersen sana o kadar keşif gözüyle bakar, ama elbette ilerde muhatap olacağı seni belirlemek için gerekli aşamalardan geçmeyi göze alırsa.

Hocam aslında benim içimde dışımda birdir, neysem o yum. Dolayısıyla benim için ilk buluşma neyse son buluşma da odur. Yani kadınlarla buluşurken kendimi farklı şekillere sokmam.

Zaten sen kendini farklı şekillere sokmazsın ama, kadın seni farklı şekillere sokacağına inanırsa seninle görüşmeye devam eder. Senin hangi kadınla görüştüğün, ve o kadınıjn hayatta ne kadar iddialı olmasıyla alakalı bir durumun varlığından sözedebiliriz.

Özetle arkadaşlar, maddenin çekim yasasını, hayatta ne kadar fark barındırdığınızı, çevrenizi ne kadar iyi gözlemleyip, ona göre sosyal rollerinizi belirlemenizi, ve kendinize alçakgönüllü bir güven içinde bulunmanızı, olmak istediğiniz kişi olmaya yönelik işaretler taşımanızı, ve mutlaka bir plan ve yolharitası barındırmanızı tavsiye ediyorum. Birde altın önerilerim var.

Hiçbir kıza-karıya benimle çıkarmısın demeyin, beni kabul ettin ve her istediğimi yapacaksın manasına gelir, sizden beklentisi olan birine, hayır benim senden beklentim var demek olarak algılanır.

Pazarlamanın altın felsefesi olan, fazla konuşma bırak müşteri kendisini anlatsın, sen onu çözümle ve kazan tavrınızı sergileyin, yani konuşmadan konuşturma disiplini edinin.

Kadının görmek istediği özelliklere göre mutlaka B planı geliştirin.

Bir oyunun içinde olduğunuzu ve oyunun kurallarının başkası tarafından konulduğunu unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder