23 Mayıs 2016 Pazartesi

Kerhane Tatlısı

Hazırlanışını ve dağıtım kanallarını bilmem, ama geleneksel ve kalıtımsal bir ürün olduğunu bilirim.

Bir ürünün ismi sayesinde kalıcı hale gelmesinin pazarlama boyutunda yazacağım sadece. Kerhane tatlısı ismi acaba, ilk çıkış anı isimlendirmesi midir, yada durum hal ve gidişatın bir sonucu mu? Burada altını çizdiğimiz şey bu ve yansımaları.

Hepimiz çocuktuk ve bize baban ne iş yapıyor dediklerinde bir meslek sıralardık. Polis, memur yada kamu görevlisi, serbest meslek..

Peki babası kerane tatlısı satan çocuğun bir çocuğun psikolojisi acaba zarar görürmüydü, işte böyle duyarlı, işte böyle sosyal, işte bu derece düşünceli bir profil bu Mustafa.

Dikkatlerinizi çekebildiysem ne mutlu.

Kerane tatlısının ısırınca çıtır çıtır edeni makbuldur toplumumuzca. Yani ısırma, çıtırdama ve tatlı şerbet. Bir tatlı bu kadar mı cinselliği çağrıştırabilir. Bilmem.

Kerane tatlısı satan adama mutlaka gözucuyla bakar ve alıp almamaya karar veririm. Eğer bakımsız ve berduş bir adamsa, helede bu tatlıyı satıyorsa, içimde hijyen alarmları çalmaya başlar. Keza midyeci içinde aynı frekanslarım geçerli.

Kerane tatlısı yiyen kişi etrafına halen daha cinsel aktif olduğunun mesajını verir derler. Bu bilinçaltı desteği sayesinde çorba tüten hanelerdeki huzur, işte kerane tatlısının esas tadı burada yatıyor.

Telif hakkı olarak bu yazının, bu akşam bir tane de ben yiyeceğim.

Sadece şunu söyleyebilirim, kerane tatlısı keranede imal edilen bir tatlı değil. Keraneler bu işin merkezi değil. Sadece bir uyarlama mevzubahis.

Son bir önerim olabilir şu yılbaşında eylenme şartlanmasında olan gençliğimize;

Ey Türk Gençliği;

Yılbaşında parti marti toplanacaksanız, kerane tatlısı sürprizi ile hoşça vakitler geçirebilirsiniz. İnanmıyorsanız da deneyebilirsiniz..Nostaljisi dahil,tanesi 75 kuruş..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder