21 Mayıs 2016 Cumartesi

Haftasonu Otelleri

Hani O istanbul varya benzeyen çokluğun içindeki yalnız kadına. Dört tarafı sahte denizlerle çevrili, içi gözyaşı dolu, dört başı mamur, biraz mahmure, ve her şartta gururlu.

Haftasonu otelleri de; bir gerdanın incisi kabilinden salınır istanbul sınır semalarına. Senin ne işin var diyen çıkar istanbul otelinde hemde haftasonu diyen kötü yüreklere, dinleyin de renginiz açsın, bahtınız da açılır bu sayede demek istesem de diyemiyorum. Otellere haksızlık etmeyelim ihanetlerle, ve de koynuna yerleştikleri doğaya..

Her otel turizm ve misafirperverlik ilkesiyle yürür, bunlar olmadan para yoktur çünkü. Aynen kadınlar gibi, hepsi evinin mutlu kadını olmak ve anne kısmetiyle dünyayı şereflendirmek isteselerde, sonradan evinde mutluluk bulamayan, tüketim borazanı ve günah yuvası olurlar bedenleriyle. Oteller ise; ancak günah söndürme yeri. Evet her ( everi ) kadına sözüm.

Her otel açıldığında muhteşem bir ihtişam ve farklı konseptler ile çizgiyi ileriye taşır, ama onda kalındıkça, zamanla döşemesi derisi, gözlerinin çeperi ve ona çıkan yollar demode olur, ya ağır tadilatla, yada çalışanların iş aşkıyla bir yere gelir, yada geldiği yerde kalır.

Her otelde yaşanan mutluluk bir kereye mahsus hemde ilk sefere mahsus zirveye çıkar, ilk sevişmenin otelinde, duvarlar altın, perdeler ipek, yerler safir, ve halılar kaşmir, sular çağlayan ve seviştiğiniz melektir. Bu yüzden 2.si yoktur., hatta ikincisi çoktur ama yoktur. Mekaniktir.

Otelde kalma planı yaparken, heyecanlı, özenli, planlı ve sonsuzsunuzdur. Ama içinde kaldığınızda, basit, pervasız ve plansız, kısacası domuzcuksunuzdur. Kadınlar, bu gelişmenize kayıtsız kalamazlar, ve tek bir yolla karşınıza çıkar: Artık beni sevmiyor musun. Yok, dersiniz, ondan değil...Verdiğin rahatlık beni genişletti, moda tabirle dinginleştirdi, belkide dingilleştirdi.

Ayrılalım o halde der o soğuk ses,

Ayrılalım ama hesaplar, ya hesaplar ne olacak der erkek,

Çıkış lobide der kadın, umarım memnun kalmışsınızdır, zira birdaha beklemeyeceğim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder