25 Ocak 2010 Pazartesi

MİLAN-İNTER - İTALYA DERBİSİ

Makarnacı İtalyanların, kendi tarihini yaratan ve toplumsal sınıf farklarından doğan bir ürünü: Milano Derbisi.Made in İtliy.

Makarnacıdan kastım; palavracı, yaygaracı, kolpacı, yani sahtekarın sevimlisi. Millet olarak böyle bunlar, bire bin katıp bize satmayı nefis becerirler.

İtalyan tarzı ile Fiat'ta çalışırken tanıştım. Bire bir, filmlerindeki "spagetti vestern" yaşam tarzı. Karizmatik İtalyanlardaki makyajı silerseniz, şövalyeyi oynayan soytarıyı görebilirsiniz. Vallahi Türk olmak, biz kendimizi beğenmesekte, sanırım peygamberden sonraki sınıfı temsil ediyor.

Milan-İnter derbisinde, farklı toplumsal kisvelerin karşı karşıya gelmesini ve temsil ettiği güçlerin savaşımını görürüz. Şu an siyaset ve sanayi çarpışıyor. Oysa ilk kuruluş yıllarında, bir takım - Limancıları ( Yani limancıların gayrimeşru çocuklarının güç olabilme çabası ) bir diğer takım ise fabrikacıları ( fabrikatörlerin farklı italyan dilberlerini kütürdetmesiyle doğan kitle ) temsil ederdi.

Yani bu odakların ortaya çıkması bile, kökeni bile palavrasyon.

İtalyan erkekleri de dünyaca ünlü markadır, ne zaman teni ve saçı uyumlu bir eros görse kadınlar; ahada italyan erkeği tarzı diye aşufteleşirler. Hatta bazı erkekler italyan tarzı diye girer berbere. Bedenen yontulabilirsin ama ruhen asla! diyen berber bu salakların 20 kağıdını kapar. Aslında burada kastedilen bazı yakışıklı italyan futbolcuların temsil ettiği prototiptir. İtalyan erkeğinin çoğunluğu çirkindir, ama

Ben bunu bizim kadınlarımıza anlatamam.

Anlamazlar, anlamazlarrrrrrrr, kaderede inanmazzzzlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder