22 Ekim 2009 Perşembe

ERNESTO CHE GUEVARA SÖYLEM TEYZE

Hani şu amerikan süper kahramanlarının "tutulduktan" sonra geçmişlerini aydınlatma bölümleri vardır ya, yok örümcek adamı kim ısırdı, yok süpermanı gurbete kim yolladı, yok batmanın babası vatman mıydı gibisinden. Şimdide meçhule kahramanımız Söylem'in nasıl kahraman olduğuna dair aşamalara çakmak tutacağız. Ama dediğimiz gibi, hikayede anlatılan kişi ve kurumlar kuruntudan ibarettir ibaresini eklemeyi de unutmayacağız.

Söylem teyze, birkere çevresinden, olaylardan ve ikilemlerden çok çabuk etkilenen, ve bukalemun gibi olaya adapte olarak, kendini olduğundan farklı göstermeyi başarabilen birisi. Trendleri mükemmel özümseyen ve yorumlayan bir yanı var ve kesinlikle bilge bir kompozisyon çiziyor. Kime karşı, kendini yeni tanıyan kitleye karşı. Kendini bir süre tanıdıktan sonra kişiler için mana ve önemi çok çabuk çürüntüye uğruyor.

Çoklu bir ailenin bireyi, içinde tekil çocuk olmak içgüdüsü çok fazla, hayalleri bu altyapıda, nitekim aile yapısını bu yüzden geri planda yaşıyor.

Diğer insanların sosyal yaşamını ve eğlence kültürlerini asla benimsemiyor, ama çoktan adapte yöntemiyle, onlardan biri olmayı onlardan iyi beceriyor.

Che ile benzer olan yanı ise, anormal sosyal devrim içerikli olması, içeriği içeremediği zaman ise içerik hayalini kurduğu. Bütün kurgusu, birşeyleri değiştirmek ve beğenmemek üzerine. Peki değiştirmek için ne yapıyor?

Çok basit, kendini değiştirip duruyor.

Aslında kahramanımız Söylem Teyze, bir sosyal algı fenomeni.

S.A.F yani...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder