10 Ocak 2010 Pazar

Hindistan hindistan

Mağrur batının Turkey deyimiyle hindi olarak nitelediği ülkemin insanlarının hakir ve fakir olarak resmettiği ülke. Yani betimlenmişin betimlediği ülke.

1300 milyon nüfüsu ve 200 dolar / per annual ortalama geliriyle, kayıtdışı ve sürrealist ülke.

Ganj gandi, inek maymun, muson muz, klip dans, kast sarık, fil kaplan, buda raja, sömürge vali, gelenek görenek, zenginlik fakirlik, bilgisayar teknoloji gibi ikililerle anılan bir tuhaf rejyon.

Çin'in uyanışından sonra ikinci uyanışın hazırlıklarıyla uğraşan bilgeler cenneti. Bence.

Ortalama yaşam süresi 49 ama hintliler bunu hiç organlarına takmıyorlar. Zira yakışıklı olarak ölme garantileri var. O yüzden nüfus artış hızı diye bir endişe yayık değil.

En güzel masalların, en güzel aşkların, raj kapoorların romantizminde dünyaya ters orantılarda yaşamaktalar.

Buraya kadar saydıklarımın hepsi ortalama bir zekaya, yani benim zekama sahip olanların sayabileceği nitelikler. Birde hissedilenler ama bahsedilmeyenler var.

Hindistandaki uyanmakta olan kudretli mumya bilinci. Nasılki ingiliz sırtlanını sadece beyaz ihramadan kuşaklarıyla püskürttülerse, zamanında, bu sefer altyapılarıyla mücadeleye hazırlar.

Hindistanın ruhunu nasıl hamburger esansıyla bozdularsa, genetiğiyle oynanmış bu ruh biz entegre dünyayı kendi endüstriyel kurallarıyla şekillendirmeye aday.

Atom bombaları var, eski teknolojiye sahip, ama patlayacağı garanti.

Çini dizginlemenin tek yolu, çatalbaşlı kalın hint palaları, o yüzden lütfen hindistana iyi davranınız. Ortalama yaşam süreniz olduğu gibi kalsın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder