15 Kasım 2009 Pazar

Söylem Teyze'nin müzik mağcerası

Söylem'in lise yıllarıdır, gençler arası muhabbetlerde altyapıyı müzik ve müzisyenlerin oluşturduğu. Kavak yellerinin tınısı ve cilası müzik üzerinedir.

Söylem aslında sıkışık bloklarda yetişmiş bir kardelen olarak müziği belli bir kesimin eğlencesi olarak görsede, duyarlı ruhuna serum ararken, müzikle tanışmış ve daha sürgün iken giyip çıkardığı kostümlere müziği de eklemiştir.

Trt de yayınlanan Müzik Dünyası isimli proğrama adapte olmuş, ve izzet öz abisinin engin kültürüne harfiyen uymuştur. Müzik listeleri, çıkış şarkıları, dönem müzikleri, gruplar ve solistler geçidi.

Bu literatürü ile okuldaki sosyal çevresinde artı yönde bir çıkış yaşamış, o zamanki öğrenci partilerine davet alarak, çıkma tekliflerine de mazhar olmuştur.
( 1987-1992 )

Yaşadığı sosyal çevrenin eski istanbul kandanslı olması ve taksim banliyölerine denk gelmesi ile, müzik ve eğlence kavramlarını aynı potada eritme dönemlerine girmiştir. Canlı müzik tiryakisi olmak ve müzik grubu elemanlarından etkilenim yönüyle, artık bar kültürünün bir bileşeni ve önde gideni olmuştur.
( 1992- 1996 )

Söylemin genç ve asi ruhuna bir zırh geçirmesi ile kişiliğinin nasırlaşmış tepesinin en iyi göstergesi artık Rok müziktir. Sabaha Anadolu rok, öğlene metal rok, akşama heavy rok, ve eğlencenin en tepe noktasında heavy metal rok ile zamanlarını demlendirmektedir.
(1996-2000)

Söylem teyze artık iş dünyasının profesyonalitesinde ve memleket görmüşlüğün zirvesinde farklı müziklere bayrak açar. Oda müziği, salon müziği, etnik müzikler, klasik müzik ve kızılderili müziği dahil bir dünya senfonisi ile haşır neşirdir artık.
( 2000-2008 )

Hiçbir yerde yayınlamadığım Söylem itirafları bölümünde ise;

Cengizin kasetlerini, taverna müziğini ve ankara havalarını çok sevdiğini, ama modern zamanlar ve cilalı imaj devri sebepli olarak bu taraklarda bezi olamadığını, en büyük hayalinin bir kına gecesi oyun havaları ortamında savurtturmak olduğunu, düğünlerde bunu yapan minik çocuklara çok özendiğini belirtmiştir itirafların azizliğinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder