20 Temmuz 2009 Pazartesi

Genç Kızların Evlenme Açmazı

Yaz aylarını idrak ediyoruz. Etrafa bir göz süzdürün, sincaplar bile nerdeyse balıklara evlenme teklif edecek kadar bağrıaçık durumda. Ülkemde kız olarak doğmamış olmaya zaman zaman şükr, zaman zaman isyan ettiğimiz olmuştur, şimdi şapkayı tersyüz edip, zavallı kızların yerine koyacak kendini ruhenişteniz ve gözlemlerini servis edecek.

Biraz sahilde yürüdüm ve hangi tabakaya mensup olursa olsun, evlenme acabalarının beynini kemirdiği birsürü gençkızımızı gördüm. Düşündüm; bizim zamanımızda bir kızla 2,5 laf konuştuğumuzda hemen birbirimize yakıştırıldığımız bir masal perdesi açılırdı. Kızın yanakları kızarık, bizim omuzumuz çıkık, saadet bulutlarına tırmanırdık. Kız size ağbi derdi, yani ağbi zarfını bırakırdı, olaki muhallebiciye gittik, kız başlardı ağbisine kendini anlatmaya. Şimdikiler gibi kontör satmazdı, msn'ine meşgul yazmazdı, bir mesajla başlayıp, bir mesajla satmazdı, naaparsın teknoaşk işte.

Ben aslında gençkız ruhunun olağanüstü kırılgan ve mücevher olduğunu biliyorum. Ama ortam denilen gayrihijyen müessesenin bu ruhu düşürdüğü hallerinde farkındayım. Dost katı söyler, dil ise kemiksizdir. Bakıyorum geceye ve kızlara, yanında erkek olanında olmayanında gözleri aynı acabalarda buluşuk. Yalan mı?

Kızlarımız gayet dekolte, göğüs müessesesi, en avantajlı kadınlık mecrası yazdan mı nedir, açık hatta apaçık. Bacak kurumu ise şayet güveniliyorsa, oda ortada, yada oturma pozuyla ortalarda. Gizli ilgi toplayıcı olan bakımlı ayak sergisi, bütün erkeklerin fetişi, onlarda fora. Eee, bu tarifi yapılan kızın amacı ne; elbette gel beni keşfet. Sıcaktan mı? Hadi canım sende. Giyim-kuşam derseniz; gayet azmettirici, eee bu kız mahallemizin, komşumuzun kızı değilmi, nerden geliyor bu seks'e davet öğretmenliği? Elbette şaşkın kızlarımızın evlenme denilen rekabette avantajlı olma içgüdülerinden. Bir de bu hallere gelmek için yapılan saatlerce bakım makyaj? Alışveriş için ayrılan zaman para araştırma? Bilgi yarışmasına hazırlanır gibi okunulan kitaplar, megabaytlarca internet, kişisel gelişim mecralarına duyulan ilgi? Bu kızlar evlenmek istiyor, doğru adamı bulmaktan öte, sadece adam bulmak istiyor. Uygun şartlarda yavrulamak istiyorlar. Hani varya yumurta bırakmak için binlerce km akıntıya karşı yüzen ve ölen somonlar, şu doğa belgesellerindeki. Sahilde bu somonlardan yüzlerce gördüm, denize çok yakındılar..

Şimdi lafım genç kız olarak resmettiğim sevgili varlıklara: Yukarıdaki insan olmak ne demek biliyormusunuz. Hepiniz sadece ve sadece İKONCAN'sınız. Evet maalesef. Oysa erkek ikoncanlara evlenme gözüyle bakmaz. Şaşırdınızmı.

Erkek kişilik ister, namuslu yırtıklık ister, gözlerine göz arar. Etrafa duyarlı zeka ister, sözlerinizde kararlılık ister, kendisinden üstün bir yanınız olsun ister, veya bir yetenek. Gizlenmiş bir ateş ister, yani evleneceği kızı seçerken erkek;

Kendi karakterini kızda görmek ister.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder