19 Eylül 2024 Perşembe

Salaklara Telefon Rehberi

Her tür iletişim ve internet erişimli elektronik aletin üretim amaçları aşağidaki gibidir. 1. Hakkınızdaki tüm bilgi ve iletişim kayıt altına alınır. 2. Ne zaman nerede olduğunuz hatta ne yaptığınız merkeze aktarılır. 3. Sosyal medya denilen içinize ayna tutan elektroskopik uygulama ile tüm alışkanlık, tercih ve niyetleriniz ölçümlenerek veri kullanımı yapılır. 4. Sizler bu kullanımlarınızın gizli ve kişiye özel olduğunu düşünen varlıklar olarak özgür bireyler olduğunuzu zannedersiniz. 5. İsrail ve amerika sayesinde bu kelepçelerin gizli birer silah olduğunu ve gerektiğinde kullanılacağını anlamış durumda olmalısınız😂😂😂 belkide. 6. Bunların birer silah olup olmadığını internetten, siri'den veya bizzat kullandıranlara sorarak öğrenmek isteyecek kadar gerizekalı demeyeyim de geri vitesli de olabilirsiniz. 7. Mıstafa sen de bunları kullanıyorsun salak mısın diye soracak olursanız, ben salak olduğumu taa 20 sene önceden biliyorum diyecek haldeyim arkadaş.

17 Eylül 2024 Salı

Derby haftası

Ve bir diğer Fb-gs haftası. 21 eylülde. Futbol artık sıkıyor beni. Alt orta zekanın eğlencesi. Toplum zekayı kullanmayı bıraktığı için halen daha üstlerde demek bu. Sapyoseksüel bakış açımdan söylüyorum. Ama yine bir fbgs çatışmasının ortasında kalacağımız için bu sene de ortama yabancı kalamıyorum. Fenerbahçe gözüyle galatasaray işgal kuvvetlerinin devamı niteliğini taşır ve rekabetin temel dinamiğidir. Fenerbahçe maça kurtuluş savaşı mücadelesi olarak bakar. Galatasaray ise ecnebi takımlarla olan mücadeleyi anafikir olarak benimser. Her iki takım da birbirine kostüm giydirerek maça hazırlanır. Bazen bütün sezonun tek amacı bu maçı almak noktasına varır. Ama temel gerçek değişmez: Bu maçın ekonomisi. Bazı veriler kendimce şu bilançoda netleşir. Seyirci hasılatı 75 milyon. Yayın gelirleri 500 milyon. Topluca gösterim gelirleri 4 veya 5 milyar. ( kafeler oteller restoranlar) Turizm etkisi 100 milyon. Maç günü etrafı yiyecek tekstil harcamaları 15 milyon. Bahis hacmi 2.5 milyar. Reyting etkisi 1 milyar. Federasyona artı değeri 100 milyon. Nereden baksanız 10 milyarlık bir ekonomi ve 100 bin kişinin bir aylık geçimi bu maçta gizli. ( aileleri hariç) Sonuç ne olursa olsun 100 bin 😊

15 Eylül 2024 Pazar

Telefon kullanım alışkanlığı

Dün bir sette saftirink bir genç kız ve onu içten içe tenhada menhada öpücüklerle boğmak isteyen genç bir çocuk konuşuyorlardı. Mevzu din. Genç kızımız şunu savundu, hangi dinin gerçek olduğunu bilemezsin. Yani Allah var din yok diyen bir bilgisayar algoritmasını seslendiriyor bu bilgili ablamız. Yani kural koymaya çalışıyordu zihinlere. Ama kendince. Şimdi ben de bu mevzuya en sanalından katılayım. Dinlerde Tanrı'ya boyun eğme ritüeli vardır ya. Başta bu genç kızımız ve zamanımızın hazirunu (toplumu) artık telefonu kullandığını zannederken aslında ekektrozekaya boyun eğmiş şekilde tapıyor aslında. Bu tespitimi de tarihin dolabında derindondurucuya saklayınız.

13 Eylül 2024 Cuma

Bistro

Set yaşamında en belirleyici kural benim açımdan beklemek için para aldığımızdır. Set mesajı beklenir. Set onayı beklenir. Brief beklenir. Toplanma yerinde önce fiş teslim etme sırası ve sonra hadi beyler hanımlar beklenir. Servisin kalkması beklenir. Trafiğin açılması beklenir. Sete varınca yemek sırası beklenir. Yemekten sonra kostüm sırasında beklenir. Kostüm onayından sonra saç makyaj beklenir. Çay sırası beklenir. Muvaffakatname imzalamak beklenir. Set provası beklenir, sahneye seçilmek için beklenir. Sahnede yerler ve görevler belirlenince oyuncuların gelmesi, şeyin kurulması, sahnenin izlenmesi ve değişikliklerin yapılması beklenir. Arada yine çay yemek sıraları beklenir. Tuvalet izninde tuvalet sırası beklenir. Ezan okunuyorsa, uçak geçiyorsa, patatesçi geçiyorsa da beklenir. Uzun ve yorucu şetin bitmesi beklenir. Yönetmenlerin tekrar tekrar çekimleri beklenir. Set biter, kostüm teslimi beklenir. Fiş teslim alma sırası beklenir. Servislerin yerleştirmesi beklenir. Yerleştikten sonra tekrar yerleşme beklenir. Servisin bıraktığı yerde toplu taşıma beklenir. Tüm bu beklemelerin üzerine ertesi gün set çağrısı beklenir. Ay biter, o ayın parasını almak için beklenir. Siz de güle oynaya o dizi, film ve reklamı belki seyreder belki seyretmezsiniz ama bizler bir de kendimizi seyretmek için bekleriz.

11 Eylül 2024 Çarşamba

Kayıt Altında

Hemen hemen değil hemen herkesin hayatta tek motivasyonu menfaat arayışıdır. Her adımın ana fikrinde menfaat yatar. İster anlık ister zamanlık. Bazen bir merhaba bile Menfaatba demektir. Adam kadına tohumlarını saçmak ister, kadın hayatına garanti katmak derdindedir. Bakımlı olmak, kültürlü olmak, formda olmak ise bu menfaat fikrinin alt maddeleridir. Temel amaç bu başlıkta gizli olmasına rağmen, yani bilinmesine rağmen aslında bu değilmiş gibi hareket edilir. İnsanlar menfaat için yaşarken, bunun için yaşamıyorum tezinin arkasına sığınılır. Belki de hayatın en ikili ikilemi bu olabilir mi? Mesela kediler, yemek güvenlik sıcak üreme uyku şeklinde bir format ile yaşarlar, bunun alt maddesi sevimlilik, komiklik, temizlik gibi kedisel özelliklerdir. Ama insanlardan daha tutarlı oldukları kesin. Bu maddeyi de kayıt altına almak istedim, menfaatim ne acaba diye düşünürken.

8 Eylül 2024 Pazar

Orta Zeka Tuzağı

Kişisel tarihimde önemli tespitlerimden birisi de internet ve saçtığı zehirlerin büyük bir zincirsiz esaret olduğunu ve bir enstrüman olarak tasarlandığını ilk ifşa edenlerden biri olmamdır. Aynen Orta Gelir Tuzağı denilen, yani biraz gelir artışı ile bizi sarmallayan ve borç freninin patlamasına yol açan psiko ekonomik tuzak gibi. Şu an orta zekayı eline geçiren "Teğmenlerin kılıç çekerek yemin etmesi" olayındaki sarmal tuzak mesela. Türk Orta Zekası bu zokayı yuttu ve olay üzerinden içindeki nefretsel birikimi ortaya boca ederek düşünce dünyasını kirletiyor. Kendini süper üstü gören orta zekanın şahlanmasına sebep olacak kurgu aslında olan biten. Ben yemedim ama yiyenler bolca maden suyu ile midelerini bastırana dek sosyal medyayı bir rövanş yeri olarak sallamaya devam edecek. Geçmişler ola.