Gerçek yaşam kalitesi ile suni yaşam kalitesini karşılaştırıyorum kafamda yüzüncü kez.
İyi yaşayan insanların tarzlarına eğiliyorum. Bunun para ile ilişkisini sorguluyorum kafamda. Parası olanın yaşantısı kalitelidir tezini sorguluyorum. Ve para ile kaliteli yaşamın ortak paydalarda olmadığını düşünüyorum.
Ömrünün sonunu yaşayan bir insanın "ömrümü dolu dolu yaşadım" özetini nasıl yapabildiğini anlamaya çalışıyorum. Nasıl gözü açık gitmeyecek diye kıskançlıkla iç geçiriyorum. Az biraz anlayabiliyorum.
Konunun özü bıçak altına yatmakla alakalı. Yani yaşamın değerini bilmemiz gereken durumları tecrübe etmekle. Ve iyi geçen zamanların ortalaması ( H = Z x P ) ne kadar yüksek ise, BEN DOLU DOLU YAŞADIM ÖMRÜMÜ demenin gerçekliği o kadar manalı.
İyi yada kaliteli dediğimiz ömrün bir takım bileşenleri var. AŞK, LÜKS, BAŞARI, ORTAM, HUZUR, PARA, TÜKETİM, KARİZMA, GÜVEN, vesair. ( ekle babam ekle )
Şimdiki konu ; Dolu dolu yaşayabildim demek ise, -ŞU AN YAŞADIĞIMIZ HAYATIN SPEKÜLASYONLARI HAKKINDA SİZLERLE PAYLAŞMAM GEREKENLER VAR. Yaşam kalitesini sorgulamamızla alakalı.
1- TV. Diziler bizi mastürbe ediyor. Oradaki karakterler ile özdeşleşmemizi yakalayan dizi başarılı oluyor. Cemileler, pargalılar, polatlar, bilaller, ezeller, ahmetler, mehmetler, aylinler, hatta ve hatta KAPTAN ALİ'LER.
2- Acun. Kendisi rol model olan bu dogmatik kişilik ve kullandığı yarışma formatlarındaki karşı karşıya getirme teknolojileri ile, egzejerasyon politikaları, kişilik çatışmaları, yada hayatı suni yaşattıracak her tür komplikasyona kurban oluyoruz.
3- Futbol. Sesimizi duyurmanın en kolay yolu olan sportif oyun ile, kendimizi aşma denilen olguya tavan yaptırıyoruz. Bir ordunun komutanı, bir devrimin lideri, bir dinin peygamberi, bir akımın öncüsü olabiliyoruz.
4- Bohemlik. Beyoğlu yaşam kültüründe en barizini gördüğümüz bohemlik ile en ucuz kavram olan kahramanlık ve districted, yani ayrı kişi olma kostümünü giyerek kendimizi 100 ile çarpabiliyoruz. Biz toplumdan farklıyız dönmedolabi ile özellikle beyoğlunda yapılan sohbetler, ahbaplıklar, ışıltılı hayatın el fenerini sallamak yöntemleriyle, kendi kendimizi beceriyoruz. Bu döngüden ise, oradaki ucuz barlar ve restoranlar hayatının balık istifini yapıyorlar. Söylem teyzenin yaşam tarzını da deşifre ettim böylece, kendisine selam, eski dostu mustafadan.
5- Şans oyunları. Adı üstünde, şansın oyunları. Oynamak isteyene hayal bedava, hayaletler hizmetçi.
6- Ucuz seks. Hayat devir daimi boyunca kendini kudretin sembolü zanneden beyefendilerimiz ile kendini carmena mendoza zanneden hanımefendilerin eline verilmiş en düsturlu dönmedolap. Alan razı satan razı olayının destanlaştırılmış aktivitesi. Burada balık istifini ise, işi en kolaya indirgeyen meşhur -yabancı uyruklu kadınlar- yapıyor.
7- Sanalite. Yukarıda saydığım her maddenin bir tuşa indirgenmesi. Basitin basitliği. Arkadaşımız facebok, haberleşmemiz msn, sallamalarımız twit, sevişmemiz ise sanal sitelerde saklı. Hepimizin kasedi var, kasedi olmayan pöskevit yesin.
8- Mustafa Sinan MEHİR
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder